Museum

Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met een liefde voor kunst, tuinen en muziek, tot liefhebbers van historische en moderne architectuur. Het museumpaviljoen is er het hele jaar voor de cultuurliefhebber. Met een eigen museumcollectie vol moderne kunst van na 1945 en afwisselende tentoonstellingen kijk je je ogen uit.

Het Museumpaviljoen

Het Museumpaviljoen, oorspronkelijk opgericht om de collectie van Jos en Janneke van Groeningen te huisvesten, is ontworpen door het architectenbureau Alberts & Van Huut. Dit bureau legt de nadruk op de menselijke maat, integratie tussen architectuur en natuur, en het welbevinden van de mens. Architecten Ton Alberts en Max van Huut beschouwen hun werk als een verlengstuk van de natuur. 

Het Museumpaviljoen werd op 9 oktober 1996 feestelijk geopend door koningin Beatrix. Tegenwoordig worden er wisselende exposities georganiseerd, gericht op hedendaagse figuratieve kunst en diverse uitvoerende kunstvormen.

Huidige tentoonstelling

Vrouwen van de buitenplaats

Met de tentoonstelling Vrouwen van De Buitenplaats staan vrouwelijke sleutelfiguren van de museumgeschiedenis in het middelpunt. Zoals Olga Wiese (1944) en Clary Mastenbroek (1947), die beiden wandschilderingen aanbrachten in het Nijsinghhuis. Dit zeventiende-eeuwse rijksmonument was destijds het woonhuis van Jos en Janneke van Groeningen, die later Museum De Buitenplaats zouden oprichten.

BEZOEK HET MUSEUM

  • Museum De Buitenplaats is van dinsdag t/m zondag, van 11:00 tot 17:00 uur te bezoeken.
  • Voorafgaand aan uw bezoek kunt u een e-ticket aanschaffen. Dit is niet verplicht, u kunt ook ter plaatse een ticket kopen.
  • Een entreebewijs voor Museum De Buitenplaats geeft toegang tot het Museumpaviljoen, Nijsinghhuis en de Museumtuin. Rondleidingen voor zowel het Nijsinghhuis, de Museumtuin als het museum dienen apart geboekt te worden.
  • Ga naar Plan uw bezoek voor meer informatie over openingstijden en entreeprijzen.

EERDERE TENTOONSTELLINGEN

Match

Match: Museum De Buitenplaats 1 op 1 met het Rijksmuseum 2 juli t/m 3 september 2023 Meesterwerk uit het Rijksmuseum op visite bij Museum De

Lees meer »

Plan een bezoek bij De Buitenplaats

Kijk op onze pagina’s veelgestelde vragen en plan uw bezoek voor eventuele vragen/meer informatie.

Bezoek

Arrangementen

In verband met het concert van NNO ensemble BLEND op zondag 1 oktober is het museumpaviljoen gesloten van 14:00 tot 15:00 uur. 

Koop hier een ticket voor het concert!

Naar de inhoud springen