Logo museum de buitenplaats

Museum

Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met een liefde voor kunst, tuinen en muziek, tot liefhebbers van historische en moderne architectuur. Het museumpaviljoen is er het hele jaar voor de cultuurliefhebber. Met een eigen museumcollectie vol moderne kunst van na 1945 en afwisselende tentoonstellingen kijkt u uw ogen uit.

Icoon museum de buitenplaats

Het Museumpaviljoen

Het Museumpaviljoen, oorspronkelijk opgericht om de collectie van Jos en Janneke van Groeningen te huisvesten, is ontworpen door het architectenbureau Alberts & Van Huut. Dit bureau legt de nadruk op de menselijke maat, integratie tussen architectuur en natuur, en het welbevinden van de mens. Architecten Ton Alberts en Max van Huut beschouwen hun werk als een verlengstuk van de natuur. 

Het Museumpaviljoen werd op 9 oktober 1996 feestelijk geopend door koningin Beatrix. Tegenwoordig worden er wisselende exposities georganiseerd, gericht op hedendaagse figuratieve kunst en diverse uitvoerende kunstvormen.

Huidige tentoonstelling

De verbinding

In de tentoonstelling De Verbinding maken topstukken van Museum De Buitenplaats een connectie met werken uit de collectie van het Drents Museum. Centraal hierin staan werken van ‘De Vijf’ die in het naastgelegen Nijsinghhuis schilderden.

BEZOEK HET MUSEUM

  • Museum De Buitenplaats is van dinsdag t/m zondag, van 10:00 tot 17:00 uur te bezoeken.
  • Voorafgaand aan uw bezoek kunt u een e-ticket aanschaffen. Dit is niet verplicht, u kunt ook ter plaatse een ticket kopen.
  • Een entreebewijs voor Museum De Buitenplaats geeft toegang tot het Museumpaviljoen, Nijsinghhuis en de Museumtuin. Rondleidingen voor zowel het Nijsinghhuis, de Museumtuin als het museum dienen apart geboekt te worden.
  • Ga naar Plan uw bezoek voor meer informatie over openingstijden en entreeprijzen.

EERDERE TENTOONSTELLINGEN

Campagnebeeld werken

Match

Match: Museum De Buitenplaats 1 op 1 met het Rijksmuseum 2 juli t/m 3 september 2023 Meesterwerk uit het Rijksmuseum op visite bij Museum De

Lees meer »

Plan een bezoek bij De Buitenplaats

Kijk op onze pagina’s veelgestelde vragen en plan uw bezoek voor eventuele vragen/meer informatie.

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo. 

Ga naar de inhoud