Logo museum de buitenplaats

De Oranjerie

In 2006 werd een Oranjerie aan de Museumtuin toegevoegd. De Oranjerie is ontworpen in de stijl van het zeventiende-eeuwse Nijsinghhuis. In de zeventiende eeuw hadden paleizen en buitenhuizen vaak een oranjerie. In deze tuinen mochten de ‘oranjeries’, de sinaasappels, niet ontbreken. Deze en andere exotische planten werden in kuipen in tuinen geplaatst en ’s winters opgeborgen in kassen. In de loop der tijd werden deze kassen steeds mooier en kregen ze de naam ‘oranjerie’. Het is niet zeker of de familie Nijsingh ooit een oranjerie heeft gehad. Dit zou gezien de omvang en uitstraling van de appelhof goed mogelijk en zeker passend zijn geweest. De Oranjerie van Museum De Buitenplaats wordt gebruikt voor presentaties en vergaderingenhuwelijken en High Teas.

Oranjerie bij Museum de Buitenplaats
High Tea in de oranjerie

vraag hier een offerte aan

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

In verband met het Koepeltjesfestival op zaterdag 29 juni is Museum De Buitenplaats slecht bereikbaar. 

Het museumpaviljoen is momenteel een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud