Logo museum de buitenplaats

Museumcafe

In het Museumcafé van Museum De Buitenplaats kunt u genieten van een heerlijke verse lunch of van een lekkere kop koffie of thee met huisgemaakt gebak. De gerechten worden allemaal vers bereid. Daarbij wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van groenten, fruit en kruiden uit de moestuin, kruidentuin en historische appelhof.

Heeft u allergieën of dieetwensen? Dit kunt u melden bij één van onze medewerkers in het café. Wij denken graag met u mee!

* Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Icoon museumcafe

Genieten in het café of op het terras

Vanuit het Museumcafé heeft u uitzicht op het Museumpaviljoen en een deel van de Museumtuin. In de lente- en zomermaanden kunt u plaatsnemen op het terras. Het café is vrij toegankelijk. In het museumcafé is het uitsluitend mogelijk om met pin te betalen.

Op de muren van het Museumcafé bevinden zich bijzondere wandtekeningen van Hans Lemmen en Arno Kramer. Deze twee hedendaagse tekenaars hebben eerder tentoonstellingen gehad in Museum De Buitenplaats en het museum heeft van beiden ook verschillende werken in de collectie. Naast deze wandtekeningen worden er ook werken uit de collectie van het museum getoond, bijvoorbeeld van kunstenaars zoals Michael Reynolds en Matthijs Röling.

Museumcafé buitenplaats

BEZOEK HET MUSEUMCAFE

Arrangementen

Ook voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen met een lunch of borrelbruiloften, presentaties of vergaderingen kunt u in het Museumcafé terecht. 

Geïnteresseerd? Neem contact op via [email protected]

Of vul het contactformulier hieronder in.

Verkoop huisgemaakte producten

Thuis kunt u ook genieten van producten uit het Museumcafé. Wij bieden een ruime keuze aan huisgemaakte taarten die op uw wensen kunnen worden aangepast. Hele taarten kosten €19,50 per stuk en worden enkel op reservering gemaakt. Losse taartpunten zijn zonder voorafgaande reservering beschikbaar en kosten €3,50 per stuk. Hiernaast zijn er in het café huisgemaakte kokosmakronen te koop. In het appelseizoen wordt er huisgemaakte chutney verkocht, gemaakt van appels uit de museumtuin.

Plan een bezoek bij De Buitenplaats

Bekijk ter voorbereiding de Plan uw bezoek en Veelgestelde vragen pagina’s om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

In verband met het Koepeltjesfestival op zaterdag 29 juni is Museum De Buitenplaats slecht bereikbaar. 

Het museumpaviljoen is momenteel een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud