Activiteiten

Het Museumpaviljoen en de Museumtuin zijn al jaren de achtergrond van bijzondere concerten. Op een aantal zondagmiddagen per jaar wordt gedurende een uur kamermuziek ten gehore gebracht of dichtkunst voorgedragen. Altijd door gerenommeerde musici en dichters, voor een enthousiast publiek.

Podium

De optredens vinden plaats in de museumzaal en bij mooi weer, als het programma zich hiervoor leent, op het buitenpodium. Naast jong-talentconcerten streeft Museum De Buitenplaats naar een gevarieerd programma. 

Kijk voor het programma van de komende concerten in de agenda

Bezoek het Podium

kinderen

Een museum saai of stoffig? Niks daarvan!

Bij Museum De Buitenplaats is er voor kinderen genoeg te doen. Zo kunnen ze op zoek gaan naar verschillende beestjes op de muren van het Nijsinghhuis aan de hand van een uitdagende speurtocht, of met de informatieve Kijkwaaier door de tuin lopen en de beelden ontdekken.

Kijkwaaier voorkant

evenementen

Naast de tentoonstellingen, podiumactiviteiten en workshops organiseert Museum De Buitenplaats bijzondere evenementen. Zo vindt er in november het lichtjesfestival plaats, en kan er aan de gezondheid worden gewerkt door middel van Tai Chi in de museumtuin. 

Verlichting

workshops

Bij elke tentoonstelling worden bijzondere workshops georganiseerd die passen bij het thema van de expositie. Van het maken van een collage van oude kranten, tijdschriften en kaarten, tot het maken van je eigen papier. 

Kaartencollage

Plan een bezoek bij De Buitenplaats

Kijk op onze pagina’s veelgestelde vragen en plan uw bezoek voor eventuele vragen/meer informatie.

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats.

Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo.  

Ga naar de inhoud