Logo museum de buitenplaats

Activiteiten

Museum De Buitenplaats organiseert verschillende evenementen, voor jong en oud! Kijk op deze pagina voor ons aanbod van activiteiten.  

kinderen

Een museum saai of stoffig? Niks daarvan!

Bij Museum De Buitenplaats is er voor kinderen genoeg te doen. Zo kunnen ze op zoek gaan naar verschillende beestjes op de muren van het Nijsinghhuis aan de hand van een uitdagende speurtocht, of met de informatieve Kijkwaaier door de tuin lopen en de beelden ontdekken.

Kijkwaaier voorkant

evenementen

Naast de tentoonstellingen, podiumactiviteiten en workshops organiseert Museum De Buitenplaats bijzondere evenementen. Zo vindt er in november het lichtjesfestival plaats, en kan er aan de gezondheid worden gewerkt door middel van Tai Chi in de museumtuin. 

Verlichting

workshops

Bij elke tentoonstelling worden bijzondere workshops georganiseerd die passen bij het thema van de expositie. Van het maken van een collage van oude kranten, tijdschriften en kaarten, tot het maken van je eigen papier. 

Kaartencollage

Plan een bezoek bij De Buitenplaats

Kijk op onze pagina’s veelgestelde vragen en plan uw bezoek voor eventuele vragen/meer informatie.

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

In verband met het Koepeltjesfestival op zaterdag 29 juni is Museum De Buitenplaats slecht bereikbaar. 

Het museumpaviljoen is momenteel een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud