Logo museum de buitenplaats

Plan uw bezoek

Openingstijden Nijsinghhuis

Openingstijden museum

Het museumpaviljoen van Museum De Buitenplaats is vanaf dinsdag 21 mei gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het museumcafé en de museumtuin zijn deze periode wel geopend. Begin oktober hoopt Drents Museum De Buitenplaats te openen met een nieuwe tentoonstelling. 

Tuin
Sake Elzinga

Entreeprijzen

Nijsinghhuis

Volwassenen (18 jaar en ouder) –  € 8,00
Studenten – € 5,00
CJP Cultuurkaart – € 5,00

Kinderen tot en met 17 jaar – gratis 
Vriendenkaart Museum De Buitenplaats – gratis
 –  De Vriendenkaart van het Drents Museum is niet geldig bij De Buitenplaats.
Museumkaart* en ICOM kaart – gratis
Museumtuin entree – gratis

Rondleiding Nijsinghhuis – €6,00 p.p. extra bovenop bovenstaand entree
Rondleiding Museumtuin – €6,00 p.p. extra bovenop bovenstaand entree

* Museum De Buitenplaats verkoopt geen Museumkaarten. 
* Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Het is uitsluitend mogelijk om met pin te betalen.

Tickets

Bij de entree van het Nijsinghhuis kunt u een entreeticket kopen om het Nijsinghhuis te bezoeken. 

De buitenplaats museumtuin

Bereikbaarheid

Auto
Museum De Buitenplaats bevindt zich aan de Hoofdweg in Eelde, midden in het dorp. Naast het museum kunt u op de parkeerplaats van de Jumbo gratis parkeren en tegenover Café Boelens is een extra parkeerplaats beschikbaar op de dagen dat er geen markt is.

Te voet of op de fiets
Museum De Buitenplaats is goed bereikbaar met de fiets of te voet.
In en rondom Eelde zijn verschillende wandel– en  fietsroutes te vinden. Voor meer informatie kunt u hiervoor kijken op de website van Drenthe.nl.
Voor de ingang van het museum zijn fietsenrekken beschikbaar.

Openbaar vervoer
Museum De Buitenplaats is vanaf Groningen of Assen te bereiken met de bus.

Groningen
Vanaf het hoofdstation gaat twee keer per uur bus 9 richting Eelde. Stap vervolgens uit bij halte Kerkhoflaan of Kosterijweg.
Daarnaast gaat vanaf het hoofdstation ook twee keer per uur bus 50 richting Assen, via De Punt. Hier kunt u dan overstappen op de bus naar Eelde, om vervolgens uit te stappen bij de halte Kosterijweg of Kerkhoflaan.

Assen
Vanaf het station gaat twee keer per uur bus 50 richting De Punt. Hier kunt u dan overstappen op de bus naar Eelde, om vervolgens uit te stappen bij de halte Kosterijweg of Kerkhoflaan.

Toegankelijkheid

Het Museumpaviljoen en het Museumcafé zijn goed toegankelijk met rolstoel, rollator en buggy. De vide in het Museumpaviljoen vormt hierop een uitzondering en ook de Museumtuin is verminderd toegankelijk. Om deze reden kunt u voor een gereduceerd tarief een entreebewijs kopen.

In het museum zijn ook een rolstoel en rollator aanwezig. Als u hier gebruik van wilt maken, verzoeken wij u om van te voren contact met ons op te nemen, zodat wij de rolstoel of rollator voor u kunnen reserveren.

Omdat het Nijsinghhuis een historisch pand is met veel trappen en drempels, en vanwege de kwetsbare schilderingen op de muren, is het helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, en wellicht wat lastiger te bezoeken voor mensen met een fysieke beperking. Rollatorgebruikers kunnen wel het Nijsinghhuis bezoeken, de bovenverdieping vormt hier een uitzondering op.

De buitenplaats museumtuin

Ontdek Museum De Buitenplaats

Neem alvast een kijkje in het museum, het Nijsinghhuis en de tuin voor uw bezoek aan Eelde.
Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

Museum De Buitenplaats is van 11 t/m 15 maart gesloten in verband met het wisselen van de tentoonstelling. Op zaterdag 16 maart opent De Verbinding

Het museumpaviljoen is vanaf dinsdag 21 mei een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud