Plan uw bezoek

Sake Elzinga

Entreeprijzen

Museum & Nijsinghhuis

Volwassenen (18 jaar en ouder) –  €15,00
Studenten – €12,50
CJP Cultuurkaart – €10,00

Personen met een fysieke beperking  – €7,50 (Tuin en museumzaal zijn verminderd toegankelijk, Nijsinghhuis is niet toegankelijk met een rolstoel)

Museumtuin entree – gratis
Kinderen tot en met 17 jaar – gratis 
Vriendenkaart Museum De Buitenplaats – gratis
Museumkaart* en ICOM kaart – gratis

Rondleiding Nijsinghhuis – €6,00 p.p. extra bovenop bovenstaand entree
Rondleiding Museumtuin – €6,00 p.p. extra bovenop bovenstaand entree

* Museum De Buitenplaats verkoopt geen Museumkaarten. 
* Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Het is uitsluitend mogelijk om met pin te betalen.

Tickets

Wij werken uitsluitend met combi-tickets voor het museum en het Nijsinghhuis. U kunt dan beide gebouwen bezichtigen.

U kunt vooraf aan uw bezoek online een ticket kopen, maar dit is niet verplicht. Vervolgens toont u uw ticket uitgeprint of op uw smartphone. U kunt bij het boeken aangeven of u een kortingspas in uw bezit heeft. De desbetreffende kortingspas neemt u mee en toont u bij de kassa. Foto’s of kopieën van kortingspassen worden niet geaccepteerd.

U kunt ook aan de balie van zowel het museum als het Nijsinghhuis een ticket kopen.

De buitenplaats museumtuin

Bereikbaarheid

Auto
Museum De Buitenplaats bevindt zich aan de Hoofdweg in Eelde, midden in het dorp. Naast het museum kunt u op de parkeerplaats van de Jumbo gratis parkeren en tegenover Café Boelens is een extra parkeerplaats beschikbaar op de dagen dat er geen markt is.

Te voet of op de fiets
Museum De Buitenplaats is goed bereikbaar met de fiets of te voet.
In en rondom Eelde zijn verschillende wandel- en  fietsroutes te vinden, zoals Parels in ’t Groen. Voor meer informatie kunt u hiervoor kijken op de website van Drenthe.nl.
Voor de ingang van het museum zijn fietsenrekken beschikbaar.

Openbaar vervoer
Museum De Buitenplaats is vanaf Groningen of Assen te bereiken met de bus.

Groningen
Vanaf het hoofdstation gaat twee keer per uur bus 9 richting Eelde. Stap vervolgens uit bij halte Kerkhoflaan of Kosterijweg.
Daarnaast gaat vanaf het hoofdstation ook twee keer per uur bus 50 richting Assen, via De Punt. Hier kunt u dan overstappen op de bus naar Eelde, om vervolgens uit te stappen bij de halte Kosterijweg of Kerkhoflaan.

Assen
Vanaf het station gaat twee keer per uur bus 50 richting De Punt. Hier kunt u dan overstappen op de bus naar Eelde, om vervolgens uit te stappen bij de halte Kosterijweg of Kerkhoflaan.

Toegankelijkheid

Het Museumpaviljoen en het Museumcafé zijn goed toegankelijk met rolstoel, rollator en buggy. De vide in het Museumpaviljoen vormt hierop een uitzondering en ook de Museumtuin is verminderd toegankelijk. Om deze reden kunt u voor een gereduceerd tarief een entreebewijs kopen.

In het museum zijn ook een rolstoel en rollator aanwezig. Als u hier gebruik van wilt maken, verzoeken wij u om van te voren contact met ons op te nemen, zodat wij de rolstoel of rollator voor u kunnen reserveren.

Omdat het Nijsinghhuis een historisch pand is met veel trappen en drempels, en vanwege de kwetsbare schilderingen op de muren, is het helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, en wellicht wat lastiger te bezoeken voor mensen met een fysieke beperking. Rollatorgebruikers kunnen wel het Nijsinghhuis bezoeken, de bovenverdieping vormt hier een uitzondering op.

De buitenplaats museumtuin

Ontdek Museum De Buitenplaats

Neem alvast een kijkje in het museum, het Nijsinghhuis en de tuin voor uw bezoek aan Eelde.

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats.

Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo.  

Ga naar de inhoud