Logo museum de buitenplaats

Trouwen

Trouwen op een unieke en sfeervolle locatie in Drenthe

Wist u dat u kunt trouwen bij Museum de Buitenplaats in Eelde? Wij doen er alles aan om jullie als bruidspaar een onvergetelijke en onbezorgde trouwdag te laten bezorgen. De mooiste trouwzaal van Nederland is te vinden in Drenthe bij Museum De Buitenplaats. Zowel de organische architectuur van het museum als de prachtige tuin bieden een schitterende omgeving voor het maken van een bijzondere fotoreportage of voor het vieren van jullie liefde voor elkaar.

De Oranjerie van het museum in Eelde is een prachtig decor voor het voltrekken van jullie huwelijk. Er mag gebruik gemaakt worden van het terras op het plein voor de Oranjerie, van de Oranjerie zelf, en van de wijntafel om te toosten of om de bruidstaart aan te snijden. Vragen? Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden, wij staan open voor wensen en ideeën!

Daarnaast bieden wij een grote verscheidenheid aan catering voor bij het trouwfeest. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke huisgemaakte lunch, of smaakvolle taartjes en bonbons! Wij denken graag met jullie mee en maken een offerte op maat.

Een huwelijksvoltrekking in de Oranjerie is een sfeervolle belevenis. Als je erover denkt om het museum als trouwlocatie te kiezen, bespreken we in een persoonlijk gesprek graag alle mogelijkheden. Ook de (wettelijke) verplichtingen voordat een huwelijk kan worden gesloten door de ambtenaar van de burgerlijke stand komen dan aan bod.

Willen jullie ‘Ja, ik wil!’ zeggen in Museum de Buitenplaats? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in, en wij nemen contact met jullie op!

Trouwen

INFORMATIE ORANJERIE

Capaciteit:
25 staand
20 zittend
20 zittend op het terras Oranjerieplein
Beschikbaarheid:
Alle dagen vanaf 09:00 uur

Trouwen

  • Oranjerie maandag t/m vrijdag | € 150,- per dagdeel
  • Oranjerie zaterdag en zondag | € 200,- per dagdeel
  • Nijsinghhuis maandag t/m vrijdag | € 500,00
  • Nijsinghhuis zaterdag en zondag | € 600,00

  • Trouwreportage in de museumtuin | Gratis
           – Het bruidspaar moet dit van tevoren bij ons reserveren.
           – Trouwreportage kan alleen gratis binnen onze openingstijden
           – Taggen op sociale media (door bruidspaar of fotograaf)
           – Alleen een reportage van het bruidspaar (geen familiefoto’s)

Er mag gebruik gemaakt worden van het privéterras op het Oranjerieplein

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief de kosten van de gemeente Tynaarlo.

Daarnaast is het ook mogelijk om catering aan te vragen:

  • Fles bubbels | € 35,00
  • Petit fours, bonbon of gebak (geen bruidstaart) op aanvraag
Oranjerie bij Museum de Buitenplaats

Plan een bezoek bij De Buitenplaats

Om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen, bekijk ter voorbereiding de pagina’s Veelgestelde vragen en Plan uw bezoek.

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

In verband met het Koepeltjesfestival op zaterdag 29 juni is Museum De Buitenplaats slecht bereikbaar. 

Het museumpaviljoen is momenteel een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud