Logo museum de buitenplaats

De Verbinding – De Buitenplaats ontmoet Drents Museum

Le jardin parfume - Clary Mastenbroek - bijgesneden

Museum De Buitenplaats presenteert van 16 maart tot en met 20 mei 2024 de tentoonstelling De Verbinding – De Buitenplaats ontmoet Drents Museum. Met deze expositie gaan de collecties van het Drents Museum en De Buitenplaats een verbinding aan. De Verbinding is de laatste presentatie van Museum De Buitenplaats, en is de opmaat naar Drents Museum De Buitenplaats die in september 2024 heropent met zijn collectie art nouveau.

In de tentoonstelling De Verbinding maken topstukken van Museum De Buitenplaats een connectie met werken uit de collectie van het Drents Museum. Centraal hierin staan werken van ‘De Vijf’ die in het naastgelegen Nijsinghhuis schilderden: Clary Mastenbroek, Wout Muller, Pieter Pander, Matthijs Röling en Olga Wiese. Elk van de vijf wordt verbonden aan objecten uit de art nouveau-collectie van het Drents Museum. In totaal zijn er ruim 50 werken van maar liefst 24 kunstenaars te bewonderen.

Publieksverkiezing ‘Zicht op De Buitenplaats’

In de tentoonstelling presenteert De Buitenplaats op de bovenverdieping een selectie van werken uit eigen collectie, waarop het museum, het Nijsinghhuis, de beeldentuin, de Oranjerie en de dorpskerk van Eelde te zien zijn. Het publiek kan uit 17 schilderijen, tekeningen en etsen de favoriet kiezen. Stem tijdens de looptijd van De Verbinding op jouw favoriete werk in het museum zelf, of op de website. Na afloop van De Verbinding wordt de top drie gepresenteerd in het Nijsinghhuis. Uit alle stemmen worden drie winnaars gekozen die een replica krijgen van een van de Vier Jaargetijden van Matthijs Röling.  

Afbeelding: Clary Mastenbroek, Le jardin parfumé, 2007, olieverf op doek, collectie Museum De Buitenplaats, c/o Pictoright Amsterdam.

De Verbinding is te zien van 16 maart t/m 20 mei 2024.

Recente berichten

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

In verband met het Koepeltjesfestival op zaterdag 29 juni is Museum De Buitenplaats slecht bereikbaar. 

Het museumpaviljoen is momenteel een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud