Logo museum de buitenplaats

Lunchen & borrelen

Icoon museumcafe

Heerlijk huisgemaakte lunch in Drenthe

Na een bezoek aan het museum, het Nijsinghhuis of de tuin zin in wat lekkers? Of op zoek naar een restaurant in Drenthe voor een overheerlijke lunch? Zoek dan niet verder!

Bij het café van Museum De Buitenplaats in Eelde kunt u kiezen voor een heerlijke lunch, of een tussendoortje met een bakje koffie met huisgemaakt gebak, koekjes of bonbons. Proef een heerlijk kopje soep met royaal belegde sandwiches of een stukje quiche. De medewerkers van het museumrestaurant in Eelde maken de heerlijkheden allemaal zelf met seizoensgebonden producten en veel liefde. Echt een traktatie dus! Buik na de lunch uit op het terras in het zonnetje, loop een rondje door de prachtige tuin van het museum, of laat u inspireren en verwonderen door een bezoek te brengen aan het museumpaviljoen, of het monumentale zeventiende-eeuwse Nijsinghhuis. Uit eten in Drenthe was nog nooit eerder zo sfeervol! 

Zowel de fiets als de auto kunnen gemakkelijk geparkeerd worden in de buurt van het museum, door veel gratis parkeergelegenheid rondom het museum. Maak er een cultureel uitje van door het bezoek aan Museum De Buitenplaats te combineren met een bezoekje aan andere musea in Eelde, zoals het muziekinstrumentenmuseum Vosbergen en het klompenmuseum.

Neem contact met ons op voor vragen of meer informatie. Er is veel mogelijk, en wij staan overal voor open!

* Prijswijzigingen onder voorbehoud.

MENUKAART

LUNCH (vanaf 10 personen), tot 15:00 uur

Uit eigen tuin

Al onze gerechten worden vers bereid in eigen keuken, zoveel mogelijk met producten uit eigen tuin.

Wij werken met vrijwilligers, statushouders en re-integratiemedewerkers.

Voor allergeneninformatie kunt u zich wenden tot ons team.

High tea

Iets te vieren? Een afspraak met collega’s, vrienden of familie? Combineer het met een gezellige High Tea in het Museumcafé of de Oranjerie (let op: er worden extra kosten in rekening gebracht voor de huur van de Oranjerie). De High Teas bestaan uit verschillende hartige en zoete hapjes met een grote variëteit aan heerlijke theesoorten.

HIGH TEA | € 32,50 PER PERSOON

Een High Tea vanaf 10 tot en met 20 personen:

  • Glas vruchtensap
  • Glaasje huisgemaakte soep, stukje warme quiche en kleine sandwiches*
  • Petit fours, scones, bonbons, kokoskoekjes en vers fruit.
  • Onbeperkt thee met keuze uit diverse smaken

* Dieetwensen en allergieën graag van te voren doorgeven. Optie vlees/vega geldt voor de gehele groep.

Reserveren uiterlijk 2 weken van te voren via het formulier.

Plan een bezoek bij De Buitenplaats

Om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen, bekijk ter voorbereiding de pagina’s Veelgestelde vragen en Plan uw bezoek.

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

Het museumpaviljoen is vanaf dinsdag 21 mei een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud