Logo museum de buitenplaats

Breng een bezoek aan Museum de Buitenplaats in de kerstvakantie

Museum de Buitenplaats in de kerstvakantie

Bezoek Museum de Buitenplaats in de kerstvakantie

Ben jij op zoek naar een leuk uitje voor in de kerstvakantie? Kom dan naar Museum de Buitenplaats en breng een bezoek aan de prachtige tentoonstelling ‘Tijdsbeeld’, ga mee met de rondleiding door het Nijsinghhuis en maak een (sneeuw) wandeling door de museumtuin. De kerstboom is versierd, we hebben de pumpkin spice latte al klaar staan, kom jij ook langs in de kerstvakantie?

De tentoonstelling ‘Tijdsbeeld’

Deze kerstvakantie nodigt Museum De Buitenplaats je uit voor een unieke kunstbelevenis. Sinds de opening in 1996 heeft het museum zich onderscheiden met een bijzondere focus op figuratieve kunst. Maar wie deze kerst het museum bezoekt, zal merken dat deze focus zich prachtig heeft uitgebreid. Met een groeiende nadruk op hedendaagse tekenkunst, presenteert het museum een collectie die zowel kleurrijk als divers is.

De huidige tentoonstelling, ‘Tijdsbeeld’, is een indrukwekkende terugblik op de ontwikkelingen binnen het museum sinds 2013. Meer dan vijftig schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen onthullen hoe de grenzen van de figuratieve kunst telkens opnieuw worden verkend en verlegd. 

Deze verzameling omvat werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Richard Bolhuis, Paul van der Eerden, Arno Kramer, Hans Lemmen, Harro Nikkels, Charlotte Schleiffert, Elisabeth Varga en Henk Visch. Een speciale plek is gereserveerd voor kunstenaar Wout Muller op de bovenverdieping van het museumpaviljoen, waar een bijzonder legaat uit 2017 centraal staat.

Ontdek de Museumtuin in de winter

De Museumtuin is een bijzondere botanische verschijning die ook in de wintermaanden een bonte verzameling groentinten laat zien. Ontdek de fraaie tuinkamers, hagen en de oranjerie die gemodelleerd zijn in de historische tuinstijlen van de zeventiende-eeuw. Geuren, kleuren en vormen die meer dan vijf eeuwen teruggaan komen tot hun recht in de Museumtuin. De tuin brengt het verleden zelfs voor de jongste bezoekers tastbaar tot leven. Naast een historische beleving maken verscheidene moderne kunstwerken de Museumtuin tot een heuse beeldentuin. 

Voor kinderen hebben we een kijkwaaier, waarmee ze op een interactieve manier naar de beelden in de beeldentuin kunnen kijken en zo hun eigen speurtocht in de Museumtuin kunnen uitzetten. 

De betoverende muurschilderingen van het Nijsinghhuis

De betoverende blauwtinten van de muurschilderingen in het Nijsinghhuis maken het museum ook geschikt voor jonge kunstliefhebbers. Kinderen en volwassenen kunnen hier hun ogen uitkijken bij het magische sterrenhemelplafond dat is geschilderd door Wout Muller en Matthijs Röling, de pioniers op het gebied van noordelijk realisme. In het Nijsinghhuis zal je geen moment verveeld raken en kun je uren verdwijnen in de figuratieve kunst die in elke ruimte van het gebouw is terug te vinden.  

 

Voor kinderen is er ook in het Nijsinghhuis een speurtocht uitgezet. Tijdens de ‘blauw, groen en beestjes’ speurtocht mogen de kinderen speuren naar de juiste vloeren. Daarnaast vindt er elke dinsdag t/m vrijdag om 13:30 uur een rondleiding plaats door het Nijsinghhuis. Reserveren hiervoor is noodzakelijk. 

Kerstlunch met streekproducten

Heb je alles in het museum gezien? Neem dan plaats in het museumcafé voor een warme kop koffie en een lekker stukje huisgemaakte taart, of ga voor een heerlijke kerstlunch. Ook hier kunt je wandschilderijen, wandtekeningen en kunst uit de collectie bewonderen van onder andere Matthijs Röling en Michael Reynolds.  

 Voor een echt onvergetelijk bezoek kun je nog een kijkje nemen in de museumwinkel. De museumwinkel ligt vol met kleine cadeautjes en kunstvoorwerpen die een mooi aandenken kunnen zijn aan de kerstvakantie. Zelfs de kleinste museumbezoekers kunnen hier een memorabel souvenir vinden. 

Breng een bezoek aan Museum De Buitenplaats

Geniet van een onvergetelijke kerstvakantie in Museum De Buitenplaats. Tijdens de kerstvakantie zijn wij geopend van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur, met uitzondering van 1e en 2e kerstdag en 1 januari. We kunnen niet wachten om je te verwelkomen en samen deze speciale tijd van het jaar te vieren. 

Recente berichten

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

Het museumpaviljoen is vanaf dinsdag 21 mei een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud