Logo museum de buitenplaats

Wandelen rondom Museum de Buitenplaats

wandelen Eelde over landgoed Vosbergen

Wandelen in Eelde rondom museum de Buitenplaats

Wist u dat u ook heel mooi kunt wandelen in de omgeving van Museum De Buitenplaats? Het museum is omringd door verschillende landgoederen als De Braak, De Vosbergen en Lemferdinge. U kunt een prachtige wandeling maken langs al deze landgoederen vanuit het museum. Maak uw dagje uit compleet en trek na een bezoek aan het museum de wandelschoenen aan en verken de omgeving van Eelde te voet.

 

Landgoederen Eelde

Hebt u genoten van ons museum en zou u wel meer van de omgeving willen zien? De wandelroute ‘Landgoederen Eelde’ loopt langs onze hoofdingang en laat u alle landgoederen in de omgeving zien. Met een lengte van ruim 17 kilometer bent u even onderweg, maar ziet u ook de rijke omgeving van Eelde. Ontdek de verschillende landgoederen en havezaten en wandel door prachtige natuurgebieden. De wandelroute is bewegwijzerd met de welbekende zeshoekige ANWB bordjes, zodat u niet bang hoeft te zijn om de weg kwijt te raken.

Meer informatie over deze wandelroute vindt u hier.

Landgoed Vosbergen in Eelde

Is 17 kilometer u te ver maar zou u toch graag een landgoed in de omgeving van het museum bezoeken? Dan is de paaltjesroute van 6 kilometer over Landgoed Vosbergen een aanrader. Geniet van dit historische landgoed, dat grotendeels is aangelegd in de Engelse landschapsstijl en een grote diversiteit aan flora en fauna kent. De witte paaltjesroute van het IVN Eelde-Paterswolde laat u alle hoogtepunten van dit landgoed zien. Landgoed Vosbergen bevindt zich op 2 kilometer afstand van Museum De Buitenplaats en heeft ook een eigen museum dat zeker een bezoekje waard is.

Meer informatie over deze wandelroute vindt u hier.

Museum Vosbergen

Het museum is gevestigd in de villa op het landgoed en herbergt een collectie van meer dan 800 instrumenten uit diverse culturen en tijdperken. Voor de liefhebbers van muziek en muziekinstrumenten biedt het museum een boeiend inzicht in de geschiedenis van muziek. Naast de vaste tentoonstelling organiseert het museum ook evenementen en concerten, waar u kunt genieten van de unieke klanken van historische instrumenten.

Meer informatie over Museum Vosbergen vindt u hier.

wandelen over Landgoed de Braak

Landgoed de Braak

Op een kleine 2 kilometer afstand van het museum, aan de rand van Paterswolde, vindt u het landgoed De Braak. Dit 19e -eeuwse parkbos in landschapsstijl is in beheer van Natuurmonumenten en kent twee paaltjesroutes. Maar ook zonder bewegwijzerde wandelroute kunt u heerlijk over het landgoed De Braak wandelen. Pas op dat u niet verdwaalt in het doolhof en mis de berceau niet. (Dit is een haag van beuken die met de toppen in elkaar gevlochten zijn.) Deze twee elementen maken landgoed De Braak tot een leuk uitje om uw bezoek aan Museum De Buitenplaats compleet te maken.

Meer informatie over de wandelroutes vindt u hier.

Wandelknooppuntnetwerk

Precies voor het museum loopt het wandelknooppuntnetwerk van Drenthe. Dit splinternieuwe wandelroutesysteem stelt u in staat om zelf uw eigen wandelroute samen te stellen. Zo kunt u zelf bepalen hoeveel kilometer u wilt wandelen en waar u heen zou willen. Vlak in de buurt van het museum vindt u wandelknooppunt 59, van waaruit u kilometers door de omgeving van Eelde kunt wandelen.

Stel zelf uw eigen wandelroute samen via deze website.

Maak uw bezoek aan Museum De Buitenplaats compleet met een wandeling

Maak uw bezoek aan Museum De Buitenplaats compleet met een ontspannende wandeling door de prachtige omgeving van het museum. Of u nu besluit om uw wandeling te beginnen vanuit het museum zelf, of onderweg even bij ons stopt voor een welverdiende pauze, we heten u van harte welkom in ons museum en museumcafé. Laat u betoveren door de prachtige landgoederen rondom het museum en geniet van de tentoonstellingen en collecties van Museum De Buitenplaats.

Recente berichten

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

In verband met het Koepeltjesfestival op zaterdag 29 juni is Museum De Buitenplaats slecht bereikbaar. 

Het museumpaviljoen is momenteel een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud