Logo museum de buitenplaats

Schitteringen – De Tuin Verlicht

Verlichting

Schitteringen – De Tuin Verlicht

Na het grote succes van vorig jaar vormt ook dit jaar de Museumtuin van Museum De Buitenplaats in Eelde het sprookjesachtige toneel tijdens Schitteringen – De Tuin Verlicht. Van donderdag 9 t/m zondag 12 november tussen 17:00 en 19:00 uur zijn de gracht rondom het museum, de spiegelvijver, het Nijsinghhuis en de tuin prachtig verlicht met kandelaren, lichtjes en kaarsen.

Het bijzondere middelpunt van Schitteringen zal de Lily van interdisciplinair-kunstenaarscollectief Werc zijn. Tientallen lichtbollen zullen de gracht rondom het museum op magische wijze verlichten.

De toegang tot Schitteringen is gratis. In het Museumcafé zijn er hapjes en drankjes te vinden, om gezellig met elkaar op te warmen en na te genieten van de lichtjes. Vanwege Sint Maarten is er op 11 november natuurlijk wat lekkers in het Museumcafé voor kinderen met lampionnen.

Recente berichten

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

Het museumpaviljoen is vanaf dinsdag 21 mei een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud