Logo museum de buitenplaats

Museum De Buitenplaats komt met nieuwe tentoonstelling in de klas

25 jaar Museum De Buitenplaats – Beeld van een verzameling is de jubileumtentoonstelling waarmee Museum De Buitenplaats dit jaar zijn 25-jarig bestaan viert. Hoewel de tentoonstelling al helemaal klaar is, duurt het helaas nog even voordat de deuren voor bezoekers, groot en klein, weer open mogen.

In een normaal jaar ontvangt het museum in deze periode bijna iedere dag schoolklassen in de tentoonstellingszaal en in de tuin, maar nu is het stil. Om al die mooie kunstwerken ongezien op zaal te laten hangen, zou ontzettend zonde zijn. Daarom bedachten de medewerkers van het museum, samen met ICO en de kunstenaars van kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo (VTNL) een alternatief voor het cultuurmenuprogramma ‘De Kleine Kunstenaars’. De leerlingen van de groepen 1 t/m 4 van de scholen in de gemeente Tynaarlo krijgen de komende weken een sneakpreview van de nieuwe tentoonstelling in de klas.

De kunstenaars van VTNL verzorgen gastlessen die aansluiten bij de nieuwe tentoonstelling. En ze komen niet met lege handen naar de scholen: ze nemen kunst uit het museum mee, zoals kleine bronzen beelden uit de collectie, die normaal gesproken het museum nooit verlaten, en grote prints van kunstwerken die de komende maanden in de tentoonstelling te zien zijn.

De kinderen bekijken eerst een filmpje met allerlei voorbeelden van werk uit de nieuwe tentoonstelling en de beeldentuin. Vervolgens zoomen ze samen met de kunstenaar in op de meegebrachte kunst uit het museum. Tot slot gaan ze zelf aan de slag met verschillende praktische opdrachten. Dit kan iets zijn dat te maken heeft met vorm, kleur of lijn, geïnspireerd door een figuratief of een abstract werk, gebaseerd op de werkelijkheid of juist helemaal ontstaan vanuit de eigen fantasie. De Kleine Kunstenaars weten er wel raad mee.

Heeft u vragen over onze educatieve programma’s? Of wilt u wat meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of 050 30 95 818.

 

 

 

Recente berichten

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

Het museumpaviljoen is vanaf dinsdag 21 mei een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud