Museum De Buitenplaats komt met nieuwe tentoonstelling in de klas

25 jaar Museum De Buitenplaats – Beeld van een verzameling is de jubileumtentoonstelling waarmee Museum De Buitenplaats dit jaar zijn 25-jarig bestaan viert. Hoewel de tentoonstelling al helemaal klaar is, duurt het helaas nog even voordat de deuren voor bezoekers, groot en klein, weer open mogen.

In een normaal jaar ontvangt het museum in deze periode bijna iedere dag schoolklassen in de tentoonstellingszaal en in de tuin, maar nu is het stil. Om al die mooie kunstwerken ongezien op zaal te laten hangen, zou ontzettend zonde zijn. Daarom bedachten de medewerkers van het museum, samen met ICO en de kunstenaars van kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo (VTNL) een alternatief voor het cultuurmenuprogramma ‘De Kleine Kunstenaars’. De leerlingen van de groepen 1 t/m 4 van de scholen in de gemeente Tynaarlo krijgen de komende weken een sneakpreview van de nieuwe tentoonstelling in de klas.

De kunstenaars van VTNL verzorgen gastlessen die aansluiten bij de nieuwe tentoonstelling. En ze komen niet met lege handen naar de scholen: ze nemen kunst uit het museum mee, zoals kleine bronzen beelden uit de collectie, die normaal gesproken het museum nooit verlaten, en grote prints van kunstwerken die de komende maanden in de tentoonstelling te zien zijn.

De kinderen bekijken eerst een filmpje met allerlei voorbeelden van werk uit de nieuwe tentoonstelling en de beeldentuin. Vervolgens zoomen ze samen met de kunstenaar in op de meegebrachte kunst uit het museum. Tot slot gaan ze zelf aan de slag met verschillende praktische opdrachten. Dit kan iets zijn dat te maken heeft met vorm, kleur of lijn, geïnspireerd door een figuratief of een abstract werk, gebaseerd op de werkelijkheid of juist helemaal ontstaan vanuit de eigen fantasie. De Kleine Kunstenaars weten er wel raad mee.

Heeft u vragen over onze educatieve programma’s? Of wilt u wat meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of 050 30 95 818.

 

 

 

Recente berichten

Rondje Cultuur

Op zondag 24 september wordt het culturele seizoen in Eelde-Paterswolde volgens traditie geopend met het Rondje Cultuur. Vijf culturele instellingen – Culturele Raad Eelde, Café-Theater

Lees meer »

Bezoek

Arrangementen

In verband met het concert van NNO ensemble BLEND op zondag 1 oktober is het museumpaviljoen gesloten van 14:00 tot 15:00 uur. 

Koop hier een ticket voor het concert!

Naar de inhoud springen