Logo museum de buitenplaats

Reinild Mees en Peter Verduyn Lunel

05jun14:0015:00Reinild Mees en Peter Verduyn Lunel

Details

De Nederlandse pianiste Reinild Mees concentreerde zich na haar opleiding op het begeleiden van zangers in recitals. In Nederland trad Reinild vaak op in het Concertgebouw en in De Doelen. Ook gaf ze concerten door heel Europa, zoals in Parijs, Londen, Berlijn, Venetië en Stockholm.
Ze nam een groot aantal CD’s op met liederen van Robert Schumann en Felix Mendelssohn, maar ook Complete Songs van Franz Schreker.
Als artistiek leider van de Stichting het 20ste-eeuwse Lied presenteerde Reinild succesvolle programma’s als “Goethe’s vrouwen” en “Vrouwenmuziekmarathon”. Deze stichting heeft ze in 1998 opgericht om het vocale oeuvre van vergeten liedcomponisten uit de vorige eeuw weer onder de aandacht te brengen. Sinds 2014 is ze artistiek leider van kamermuziekfestival ALBA ROSA VIVA!, dat inmiddels een derde editie in het Amsterdamse Concertgebouw beleefde en waarin vrouwelijke componisten de rode draad vormen.

Peter Verduyn Lunel studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant en in Londen bij William Bennet en Geoffrey Gilbert. Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als solo-fluitist van het Heidelberger Kammerorchester, voordat hij zich weer in Nederland vestigde als solo-fluitist van het Radio Symfonie Orkest en momenteel als solofluitist bij Phion.

Tickets: €15,00 – inclusief bezoek aan het museum en de tuin.
Helaas is het vanwege de corona omstandigheden niet mogelijk om gebruik te maken van de Vriendenpas of Museumjaarkaart voor korting.

Tijd

5 juni 2022 14:00 - 15:00(GMT+02:00)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

Op woensdag 12 en donderdag 13 juni is het Nijsinghhuis gesloten in verband met de opbouw van de tentoonstelling Maarten Robert en het Nijsinghhuis. Dit betekent dat deze dagen alleen de museumtuin en het café geopend zijn.  

Het museumpaviljoen is momenteel een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud