Logo museum de buitenplaats

Open Monumentendagen

11sep11:0017:00Open Monumentendagen

Details

Op 10 en 11 september 2022 vinden de Open Monumentendagen plaats en ook Museum De Buitenplaats doet hier aan mee!
Met zowel het 17e-eeuwse Nijsinghhuis als een prachtige tuin, heeft De Buitenplaats een mooi aanbod voor deze dagen.

Het Nijsinghhuis is sinds juni 2022 geopend voor bezoekers, maar in het weekend van 10 en 11 september ook gratis toegankelijk. Op de benedenverdieping van het prachtige pand kunt u rustig vrij rondlopen en de prachtige muurschilderingen ontdekken. Eventueel kan dit met een gratis audiotour die u op uw eigen telefoon kunt beluisteren.
De bovenverdieping kunt u ook bezichtigen, maar dit kan enkel aan de hand van een rondleiding. Beide opties zijn gratis in het weekend van de Open Monumentendagen.
De rondleidingen zullen op zaterdagochtend, zaterdagmiddag en zondagmiddag plaatsvinden. Hiervoor kunt u op de dag zelf reserveren en vragen naar de beschikbaarheid. Er zit een maximale capaciteit aan van 8 personen per groep.

Wilt u ook een bezoekje brengen aan ons museumpaviljoen voor de tentoonstelling “Ogentroost – Uit de kunstcollectie van het UMCG”? Hiervoor betaalt u dan een gereduceerd tarief van €7,50.
In het café kunt u terecht voor een kleine lunch met een vers soepje, koffie of thee.

Wij zien u graag tijdens de Open Monumentendagen op 10 of 11 september!

Tijd

11 september 2022 11:00 - 17:00(GMT+02:00)

Locatie

Museum De Buitenplaats: Nijsinghhuis

Other Events
Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

Het museumpaviljoen is vanaf dinsdag 21 mei een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud