Logo museum de buitenplaats

Muziekvoorstelling "Reikhalzen naar het leven" - Yentl Flavour

21apr20:0021:30Muziekvoorstelling "Reikhalzen naar het leven" - Yentl Flavour

Details

Op uitnodiging van de Culturele Raad Eelde brengt het trio Yentl Flavour op vrijdag 21 april om 20:00 uur de muziekvoorstelling “Reikhalzen naar het leven”. Teksten uit de dagboeken van Etty Hillesum vormen het hart van de voorstelling waarin o.m. Jiddische liederen, eigen werk, klankeffecten en theatrale elementen een grote rol spelen.

Esther (Etty) Hillesum werd op 15 januari 1914 in Middelburg geboren in een Nederlands-joodse familie, en kreeg bekendheid door de publicatie van haar dagboek, 38 jaar nadat zij in Auschwitz werd vermoord. In een tijd waarin overleven voor velen de enige optie was, ontwikkelt zij een innerlijke kracht die zij in haar dagboeken onder woorden wist te brengen.

Voor Yentl Flavour zijn haar dagboekteksten uitgangspunt voor een voorstelling die steeds weer veel reacties van verstilling en ontroering oproept. Haar dagboekteksten komen tot leven, dagen soms ook uit en maken invoelbaar hoe je kunt opstaan in de grootste onzekerheden die een mens kunnen treffen.

Yentl Flavour bestaat uit Anna Maria (zang), Judith Richel (viool en zang), en  Allert van der Heijden (gitaar en meer). Op de website www.yentlflavour.nl is meer  informatie te vinden en o.m. het lied Eli, Eli lomo azaftoni te beluisteren; een gebed ontstaan vanuit de bittere ervaringen tijdens de progroms.

Tickets volwassene: €15,-

Toegang uitsluitend op reservering via www.cultureleraadeelde.nl.

Tijd

(Vrijdag) 20:00 - 21:30

Locatie

Museum De Buitenplaats: Museumpaviljoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

Op dinsdag 5 december is het museumpaviljoen gesloten tussen 12:00 en 13:00 uur in verband met een concert van het Prins Claus conservatorium. Koop hier je kaarten voor het concert! Het Nijsinghhuis, het museumcafé en de tuin zijn wel toegankelijk. 

Op dinsdag t/m vrijdag kan er tussen 10:00 en 11:00 uur in de museumzaal enige hinder kunnen worden ondervonden door schoolklassen. 

Ga naar de inhoud