Muziekvoorstelling "Reikhalzen naar het leven" - Yentl Flavour

21apr20:0021:30Muziekvoorstelling "Reikhalzen naar het leven" - Yentl Flavour

Details

Op uitnodiging van de Culturele Raad Eelde brengt het trio Yentl Flavour op vrijdag 21 april om 20:00 uur de muziekvoorstelling “Reikhalzen naar het leven”. Teksten uit de dagboeken van Etty Hillesum vormen het hart van de voorstelling waarin o.m. Jiddische liederen, eigen werk, klankeffecten en theatrale elementen een grote rol spelen.

Esther (Etty) Hillesum werd op 15 januari 1914 in Middelburg geboren in een Nederlands-joodse familie, en kreeg bekendheid door de publicatie van haar dagboek, 38 jaar nadat zij in Auschwitz werd vermoord. In een tijd waarin overleven voor velen de enige optie was, ontwikkelt zij een innerlijke kracht die zij in haar dagboeken onder woorden wist te brengen.

Voor Yentl Flavour zijn haar dagboekteksten uitgangspunt voor een voorstelling die steeds weer veel reacties van verstilling en ontroering oproept. Haar dagboekteksten komen tot leven, dagen soms ook uit en maken invoelbaar hoe je kunt opstaan in de grootste onzekerheden die een mens kunnen treffen.

Yentl Flavour bestaat uit Anna Maria (zang), Judith Richel (viool en zang), en  Allert van der Heijden (gitaar en meer). Op de website www.yentlflavour.nl is meer  informatie te vinden en o.m. het lied Eli, Eli lomo azaftoni te beluisteren; een gebed ontstaan vanuit de bittere ervaringen tijdens de progroms.

Tickets volwassene: €15,-

Toegang uitsluitend op reservering via www.cultureleraadeelde.nl.

Tijd

(Vrijdag) 20:00 - 21:30(GMT+02:00)

Locatie

Museum De Buitenplaats: Museumpaviljoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats.

Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo.  

Ga naar de inhoud