Match: Museum De Buitenplaats 1 op 1 met het Rijksmuseum

02jul(jul 2)09:0004sep(sep 4)17:00Match: Museum De Buitenplaats 1 op 1 met het Rijksmuseum

Meesterwerk uit het Rijksmuseum op visite bij Museum De Buitenplaats!

Deze zomer reizen twaalf topstukken uit de Eregalerij van het Rijksmuseum af naar twaalf musea in Nederland. In elke provincie één. De meesterwerken worden in deze musea gepresenteerd naast een verwant werk uit de eigen collectie. Het wordt een intieme ontmoeting tussen twee kunstwerken: een perfecte Match.

Van 2 juli tot en met 4 september 2023 stelt Museum De Buitenplaats een uitzonderlijk duo tentoon van twee vrouwelijke kunstenaars. Het schilderij De Serenade (1629) van Judith Leyster hangt in Eelde zij aan zij met een werk van Olga Wiese uit de eigen collectie, getiteld Sandvikens Troost (ca. 2003).

Kijk voor meer informatie op www.schattenuithetrijks.nl.

Juli 2 (Zondag) 09:00 - September 4 (Maandag) 17:00(GMT+02:00)

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats.

Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo.