Logo museum de buitenplaats

Juli Lunchconcert: Helena Basilova speelt 'In C'

12jul12:0013:00Juli Lunchconcert: Helena Basilova speelt 'In C'

Details

Museum De Buitenplaats presenteert: Muziek op Maat
“Als we in deze tijden denken aan de letter C komt ongetwijfeld het woord Corona, Covid-19 of crisistijd bij ons naar bovengedreven. Dezelfde letter staat echter ook voor het concert, de concertzalen, cultuur en voor het contact dat ons zo plotseling is afgenomen.
Voor mij als pianiste betekende het dat ik een rustiger jaar had waar, vanuit de positieve kant bekeken, meer tijd was voor reflectie en voor het uitwerken van nieuwe ideeën en projecten. Dat gezegd hebbende, heb ik- zoals vele collega’s met mij- het podium ontzettend moeten missen en is het met name de connectie en communicatie met een live publiek dat ons maandenlang zo leeg en bestemmingsloos heeft achtergelaten.
Gedurende de winter van 2020-2021, heb ik een nieuw solo programma samengesteld met werken die mij enorm dierbaar zijn en al lang op mijn verlanglijst stonden om uit te voeren en te delen met publiek. De werken staan allemaal ‘In C’ en zullen mondeling door mij worden toegelicht.
Met steun van het Fonds Podiumkunsten speel ik dit programma aankomende lente vijftien keer, om zodoende ook mijn eigen conditie en cardio als pianist een boost te kunnen geven en om het programma verspreid door het land met zo veel mogelijk mensen te kunnen delen!” – Helena Basilova
Op het programma staat:
W.A. Mozart: Fantasie in C klein, KV 475
R. Schumann: Fantasie in C groot, op. 17
S. Prokofiev: Sonate no. 4 in C klein, op. 29
(duur 60-70 min)
Tickets: € 25,00 inclusief lunch, bezoek aan museum en tuin, exclusief drankjes.

Tijd

12 juli 2021 12:00 - 13:00(GMT+02:00)

Locatie

Museum De Buitenplaats: Museumpaviljoen

Other Events

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

Op woensdag 12 en donderdag 13 juni is het Nijsinghhuis gesloten in verband met de opbouw van de tentoonstelling Maarten Robert en het Nijsinghhuis. Dit betekent dat deze dagen alleen de museumtuin en het café geopend zijn.  

Het museumpaviljoen is momenteel een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud