Logo museum de buitenplaats

De Verbinding - De Buitenplaats ontmoet Drents Museum

16mrt(mrt 16)10:0020mei(mei 20)17:00De Verbinding - De Buitenplaats ontmoet Drents Museum

Details

In de tentoonstelling De Verbinding maken topstukken van Museum De Buitenplaats een connectie met werken uit de collectie van het Drents Museum. Centraal hierin staan werken van ‘De Vijf’ die in het naastgelegen Nijsinghhuis schilderden: Clary Mastenbroek, Wout Muller, Pieter Pander, Matthijs Röling en Olga Wiese. Elk van de vijf wordt vervolgens gelinkt aan objecten uit de art nouveau-collectie van het Drents Museum. In totaal zijn er 57 werken van maar liefst 24 kunstenaars te bewonderen.

Publieksverkiezing ‘Zicht op De Buitenplaats’
In de tentoonstelling presenteert De Buitenplaats op de bovenverdieping een selectie van werken uit eigen collectie, waarop het museum, Nijsinghhuis, de beeldentuin, de Oranjerie en de dorpskerk van Eelde te zien zijn. Uit in totaal 17 schilderijen, tekeningen en etsen kan het publiek de favoriet kiezen. Stem tijdens de looptijd van De Verbinding op jouw favoriete werk in het museum zelf, of op www.museumdebuitenplaats.nl. Na De Verbinding komt er een top drie uit de bus, die gepresenteerd wordt in het Nijsinghhuis.

Afbeelding: Clary Mastenbroek, Le jardin parfumé, 2007, olieverf op doek, collectie Museum De Buitenplaats, c/o Pictoright Amsterdam.

Tijd

16 maart 2024 10:00 - 20 mei 2024 17:00(GMT+02:00)

Locatie

Museum De Buitenplaats: Museumpaviljoen

Other Events
Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

In verband met het Koepeltjesfestival op zaterdag 29 juni is Museum De Buitenplaats slecht bereikbaar. 

Het museumpaviljoen is momenteel een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud