Logo museum de buitenplaats

Huisregels

Museum De Buitenplaats hanteert een aantal huisregels. Wij verzoeken u vriendelijk om zich aan deze regels te houden en om te allen tijde de aanwijzingen van de medewerkers van het museum op te volgen.

Extra regels in verband met het coronavirus
Afhankelijk van de huidige situatie, is het mogelijk dat er maatregelen worden getroffen vanwege het coronavirus. U vindt de huidige regels op de pagina Maatregelen coronavirus.

Tassen, rugzakken en paraplu’s
Voorwerpen als grote (rug)tassen, babydragers en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee de zaal in. U dient deze achter te laten bij de entreebalie van het tentoonstellingspaviljoen. Handtassen (maximale grootte A4 formaat) zijn wel toegestaan maar mogen uit veiligheidsoverwegingen gecontroleerd worden door een medewerker.
Jassen kunt u ophangen in de (gratis) garderobe in de tentoonstellingsruimte of aan de kapstok in het museumcafé.

Toegankelijkheid

Het museumpaviljoen, de beeldentuin en het pad naar de Oranjerie zijn deels toegankelijk voor rolstoelen, rollators en kinderwagens; het Nijsinghhuis is daarvoor niet toegankelijk.
Voor het museumpaviljoen kunt u een rolstoel of rollator lenen via de entreebalie; vooraf reserveren is gewenst (tel. 050 309 58 18). U kunt één van de medewerkers om assistentie vragen als dit gewenst is.

Het museumcafé is wel toegankelijk voor rolstoelen, rollators en kinderwagens.

Toiletten

U kunt gebruik maken van de toiletten in het museumpaviljoen of in het museumcafé. Het toilet in het Nijsinghhuis is niet toegankelijk voor bezoekers.

Roken

Roken is verboden in het museumpaviljoen, de beeldentuin, het Nijsinghhuis en het museumcafé. Uitsluitend op het buitenterras van het museumcafé kunt u roken.

Huisdieren

Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan met uitzondering van een geregistreerde hulphond. Hiervan worden wij graag van te voren op de hoogte gesteld.

Eten en drinken

Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte etenswaren te consumeren op het terrein van Museum De Buitenplaats. Voor een hapje of drankje bent u van harte welkom in ons gezellige Museumcafé.

Fotograferen en filmen

Het maken van foto- en/of filmopnames is toegestaan in het museumpaviljoen en in het museumcafé, maar uitsluitend zonder flits, statief of selfiestick. In het Nijsinghhuis mag niet gefotografeerd of gefilmd worden in verband met beeldrecht. Het gebruik van een drone is op het hele terrein niet toegestaan.

Fotograferen of filmen voor commerciële doeleinden is niet toegestaan. Vraag voor het maken van professionele beelden vooraf toestemming via: [email protected]. Wilt u een reportage maken in de beeldentuin of de Oranjerie (bijv. een trouwrapportage)? Neem dan contact met ons op via: [email protected].

Draadloos netwerk

Het draadloos netwerk dat in Museum De Buitenplaats beschikbaar is voor gasten is bedoeld voor persoonlijk en niet-commercieel gebruik. Gebruik ervan is op eigen risico. Museum De Buitenplaats biedt geen ondersteuning bij het opzetten van een verbinding en is niet verantwoordelijk voor onderbroken toegang en de kwaliteit of snelheid van de verbinding. Museum De Buitenplaats is niet aansprakelijk voor de mogelijke gevolgen van een slechte of verbroken verbinding.

Kunstwerken

Kunstwerken beschadigen bij iedere aanraking, ook al is dat niet direct te zien. Houd minstens een halve meter afstand van de kunstwerken en raak deze niet aan.

In het Nijsinghhuis geldt speciaal: leun niet tegen de wandschilderingen en de daar aanwezige stoelen zijn niet bedoeld om op te gaan zitten.

Schrijven en tekenen

Voor wie wil schrijven of tekenen tijdens het museumbezoek zijn bij de entreebalie potloden en klemborden te leen. Het is niet toegestaan tentoonstellingsmateriaal of muren als ondergrond te gebruiken.

Geluid

Houd rekening met andere bezoekers en beperk harde of storende geluiden (zie ook gebruik mobiele telefoon).

Laat kinderen niet rondrennen, stoeien of schreeuwen. Het is niet toegestaan om op muren te klimmen in de tuin.

Veiligheid

Voorwerpen die een risico vormen voor de veiligheid van personen, kunstwerken of de gebouwen van het museum zijn verboden.

Calamiteit

Bij een calamiteit volgt u de instructies op van de medewerkers.

Diefstal, verlies

Museum De Buitenplaats is niet verantwoordelijk voor verlies of beschadiging van persoonlijke eigendommen. Gevonden voorwerpen worden gedurende een periode van 6 maanden bewaard bij de entreebalie. U kunt zich daar melden als u spullen mist of mailen naar [email protected].

Ontzegging toegang

Personen onder invloed van alcohol of drugs, of personen die agressief gedrag vertonen/niet voldoen aan de huisregels en geen medewerking vertonen kan de toegang tot het museumgebouw, het museumcafé en het museumterrein worden ontzegd.

Groepsbezoek

Rondleidingen en educatieve programma’s zijn afgestemd op maximaal 15 bezoekers. Voor het Nijsinghhuis geldt een maximum van 8 bezoekers per rondleiding. Groepen met jonge kinderen tot de leeftijd van 12 jaar moeten per 15 personen altijd door twee volwassenen worden begeleid.

Kijk voor de begeleiding van basisschoolklassen onder onderwijs.

Naast deze huisregels zijn de bezoekersvoorwaarden van toepassing. Deze zijn verkrijgbaar bij de entreebalie en staan gepubliceerd op de website. Voor vragen kunt u zich richten tot één van de baliemedewerkers.

Logo museum de buitenplaats

Bezoek

Arrangementen

In verband met het Koepeltjesfestival op zaterdag 29 juni is Museum De Buitenplaats slecht bereikbaar. 

Het museumpaviljoen is momenteel een aantal maanden gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Nijsinghhuis, het Museumcafé en de tuin zijn in deze periode wel geopend. 

Momenteel worden er werkzaamheden aan de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde uitgevoerd. Dit kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Museum De Buitenplaats. Houd uw routeplanner bij de hand, en kijk voor de juiste busroute op 9292.nl. Kijk voor het laatste nieuws op de website van Gemeente Tynaarlo

Ga naar de inhoud